Stævner

Otto vinder det rigtige DM

I weekenden 28-29. september var Dragør Sejlklub igen vært for Finnjollernes traditionelle Dragør Mesterskab i flot vejr.

Desværre blæste lørdagen væk. FCCO hjemmesiden viste sig fra sin meget kulørte side. Formiddagen blev i stedet brugt på bagerbrød, kaffe og hyggelig snak på førstesalen i sejlklubben, efter vi havde modtaget en velfortjent kollektiv røffel fra sejlklubbens formand. Vi er dokumenteret dårlige til at læse, forstå og handle på simple anvisninger i invitationen til stævnet omkring tilmelding og betaling af startgebyr. Hvis vi ikke bliver bedre til den slags, så skal vi forvente at stævnet aflyses!

Der var frisk vind og høj sol ud for Dragør Nordstrand (foto: Hanna Bundesen)

Søndag mødte det afbudsramte felt af sejlere frem til strålende sol og en mere venlig vindstyrke. 11 joller tog på vandet og 10 gik til start. Det er det laveste antal deltagere nogensinde til det rigtige DM og en gentagelse næste år kræver, at vi igen bliver i stand til at stille med et fornuftigt antal sejlere.

Banelederen valgte at placere banen lige nord for havnen på vestsiden af sejlrenden. Vi havde på forhånd aftalt at sejle 3 omgange pr sejlads, hvilket i alle 5 gennemførte sejladser kom til at passe med en target time på lige godt 30 minutter. Det koncept er værd at gentage.

3 omgange pr sejlads gav tættere felt, flere come-back muligheder og sjov sejlads (foto: Hanna Bundesen)

Første sejlads blev startet med Oscar sat. Og der forblev den i en løbende tiltagende vindstyrke. Fra første sejlads øgede vinden til i gennemsnit 8 m/s og med vindstød omkring 10 m/s i de sidste 2 sejladser. Strømmen løb på tværs af banen med godt 1 knob ved startlinjen på kanten af sejlrenden og aftagende til nul ved krydsmærket under land. Vindspring på 20-40 grader og trykforskelle henover banen gjorde alle sejladser meget taktiske. Der var ingen faste vinderformler på krydsene. Tryk, retning og strøm skulle konstant vurderes og være grundlag for beslutningerne. Og dermed var der også mange gode – og endnu flere dårlige – veje op ad banen.

3 sejlere skilte sig hurtigt ud fra resten med Otto Strandvig som vinder foran Peter Overup og Olof Lundqvist. Flere sejlere fik på skift lov til at lege med om 3-5 pladserne.

Fra venstre: Peter Overup, SWE72, Otto Strandvig, DEN21, Olof Lundqvist, SWE 32 (foto: Michael Staal)

På trods af de indledende udfordringer med at få stævnet stablet på benene, så var der weekenden igennem rigtig god stemning. Under den ligeså traditionelle grillpølse og moleøl ledsagede præmieuddeling blev vi da også opfordret til i god tid at koordinere planlægning af en dato for 2025 udgaven af det rigtige DM. Og det kommer vi selvfølgelig til. Spændende bliver det at se til næste år, hvilken ‘dims’ Otto vælger at lægge i vandrepræmien, som kan fortælle noget om vindspring, vindstyrke etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.